Program

… – 9:30 9:30 – 13:00 13:00 – 14:30 14:30 – 18:00 18:00 – …
Miercuri, 2 august Sosire Cină & timp liber
Joi, 3 august Mic dejun Workshop: „Arta şi ştiinţa contactului în relaţie” (partea I) Prânz Workshop: „Arta şi ştiinţa contactului în relaţie” (partea a II-a) Cină & timp liber
Vineri, 4 august Mic dejun Workshop: „Învăţarea transformaţională în pregătirea AT şi în educaţie în România” Prânz Practică Cină & timp liber
Sâmbătă, 5 august Mic dejun Practică Prânz Practică Cină & timp liber
Duminică, 6 august Mic dejun Workshop: „Lucrul cu graniţele – un mod de întâlnire şi de explorare a identităţii culturale” Prânz Practică Cină & timp liber
Luni, 7 august Mic dejun Practică Prânz Practică Cină & timp liber
Marţi, 8 august Mic dejun Practică Prânz Practică Cină & timp liber
Miercuri, 9 august Mic dejun Plecare

Workshop: „Arta şi ştiinţa contactului în relaţie”

Trainer: Karina Heiligers

Putem vorbi despre ştiinţă sau artă în a fi în contact cu tine însuţi sau de-a stabili şi menţine contactul într-o relaţie? Modul în care facem asta spune foarte multe despre noi, tipul de relaţie pe care îl stabilim cu ceilalţi şi capacitatea noastră de-a face faţă stresului şi schimbării. Acest workshop ne invită să descifrăm câte ceva din ştiinţa şi arta contactului într-un mod experienţial.

↑ înapoi la program


Workshop: „Învăţarea transformaţională în pregătirea AT şi în educaţie în România”

Trainer: Cristina Petrescu

Educaţia are o evoluţie socială şi societală continuă. Trăim într-o lume a globalizării şi a interacţiunii multiculturale, a schimbărilor rapide, informaţiei vaste şi a erei internetului. Profesorii, formatorii şi cei implicaţi în procesul de formare se confruntă cu schimbarea continuă în abordarea învăţării şi sunt nevoiţi să înveţe „cum să se descurce cu schimbarea”.

Primele grupuri de formare în AT apărute în România au evoluat în contextul unei societăţi aflate în schimbări majore şi accelerate, de la planul economic şi social până la cel tehnologic. Mulţi oameni s-au înstrăinat şi nu îşi găsesc locul pentru a trăi în siguranţă. Şi… ei vin foarte frecvent în psihoterapie. AT a fost primită de către adulţii din România cu entuziasm şi curiozitate. Filozofia AT este similară cu ceea ce oamenii şi-au dorit pentru a fi liberi. Din păcate, pregătirea pentru psihoterapia AT s-a dovedit a fi scumpă, consumatoare de timp şi cu eficacitate redusă.

În acest atelier de lucru vom urmări evoluţia primelor două grupe de pregătire în AT pe o perioadă de 16 ani şi vom avea o discuţie deschisă despre cum să abordăm schimbarea, folosind învăţarea transformaţională în pregătirea AT din România.

↑ înapoi la program


Workshop: „Lucrul cu graniţele – un mod de întâlnire şi de explorare a identităţii culturale”

Trainer: Cristina Petrescu

Conştientizarea în privinţa graniţelor ne creează posibilitatea de a defini identitatea în întreaga ei complexitate. Pornind de la anumite concepte cheie din AT, aspecte practice şi premise filozofice referitoare la graniţe şi identităţi culturale, şi folosind exemplele, exerciţiile şi împărtăşirea de idei, acest workhop ne va facilita creşterea conştientizării în privinţa graniţelor, începând cu cele spaţiale şi temporale, apoi personale, familiale, de grup şi culturale. Lucrul cu graniţele şi întâlnirea identităţilor celorlalţi ne va oferi o mai bună înţelegere a importanţei explorării identităţii în relaţiile interpersonale şi o conştientizare mai profundă a identităţilor culturale ale fiecăruia dintre noi.

↑ înapoi la program


Practică

Cu participarea colegilor şi sub coordonarea trainerilor, fiecare dintre noi va putea exersa abilităţile pe care le doreşte, în diferite moduri:

  • facilitarea unei scurte sesiuni de training (1 – 2 ore), folosind concepte sau metode ale Analizei Tranzacţionale;
  • exersarea rolului de terapeut sau consilier, fie în lucru individual, fie de grup;
  • aducerea în supervizare şi intervizare a unor cazuri sau a altor subiecte legate de propria activitate şi dezvoltare profesională;
  • alte tipuri de activităţi pe care ni le propuneţi dinainte, dacă vom putea asigura cele necesare desfăşurării lor.

Vom învăţa astfel unii de la alţii, atât văzându-ne colegii în acţiune şi participând activ la exerciţiile lor, cât şi oferindu-ne feedback unii altora la sfârşitul activităţilor desfăşurate. Trainerii vor facilita procesul de feedback şi ne vor sprijini în derularea exerciţiilor unde va fi cazul, asigurând astfel un mediu în care să ne simţim deopotrivă în siguranţă şi stimulaţi să ne asumăm riscuri.

La înscriere vă vom cere să ne spuneţi ce fel de activităţi sunteţi interesaţi să exersaţi, pentru a organiza programul în funcţie de aceasta. Detaliile le vom stabili ulterior procesului de înscriere.

Dacă doriţi să vă alăturaţi nouă ca simpli participanţi, fără să desfăşuraţi o activitate de practică specifică, sunteţi bineveniţi, de asemenea.

↑ înapoi la program